Izvor: B92, 02.Sep.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština lobira protiv rezolucije

Priština -- Političko rukovodstvo Kosova počinje lobiranje u Ujedinjenim nacijama protiv rezolucije Srbije o Kosovu.

Kako piše prištinska štampa, visoku delegaciju Prištine čine predsednik, premijer i ministar spoljnih poslova. Oni će u Njujorku boraviti od nedelje do zasedanja Generalne skupštine.

Prištinski list "Koha ditore" prenosi danas da će Fatmir Sejdiju, Hašim Tači i Skender >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hiseni "iz blizine" pratiti 64. zasedanje Generalne skupštine UN, a da će pre toga njihova glavna aktivnost biti lobiranje.

„Oni će pokušati da ubede što veći broj svojih kolega iz zemalja članica UN da priznaju Kosovo za državu i da ne glasaju 9. septembra za predlog rezolucije koju je Srbija uputila Skupštini UN", piše list i dodaje da su zaposleni u protokolu već u Njujorku kako bi dogovorili susrete.

"U zavisnosti od okolnosti, ali najviše kosovska delegacija će verovatno biti prisutna u Njujorku - predsednik, premijer, ministar inostranih poslova i tim koji je već sada u Njujorku i radi sa svim našim partnerima i prijateljima, uz obavezu za novi uspeh za Kosovo", rekao premijer Hašim Tači juče na sednici vlade.

Ambasador Velike Brtianije na Kosovu Endi Sparks je rekao da Srbiji u UN "preti neuspeh" sa predloženom rezolucijom.

„Ukoliko Srbija nastavi da insistira na ovom nacrtu rezolucije nisam baš siguran, ali prema svim signalima će pretrpeti neuspeh", rekao je Sparks tokom jučerašnjeg susreta sa kosovskim ministrom Hisenijem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.