Nove dramatične činjenice o trgovini organima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove dramatične činjenice o trgovini organima

BEOGRAD -

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je jutros da se u istrazi o trgovini ljudskim organima na Kosovu, za koju se tereti bivši komandant OVK i kosovski premijer Hašim Tači, došlo do novih i dramatičnih činjenica.

Vekarić je rekao da se "vodi borba" u UN da istražiteljski tim bude drugačiji, odnosno da bude jedan posrednik iz UN i da se dođe do rešenja o tome ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će voditi istragu, a da je za sada to Džon Klint Viljamson i njegov tim.

Vekarić je, gostujući na TV Pink, dodao da u toj oblasti ima novih detalja, a da će u tome pomoći saradnja sa Rusijom.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je juče na konferenciji za novinare u Moskvi govorio o slučaju "Medikus", odnosno istrazi o ilegalnoj trgovini ljudskim organima, istakavši da će se Rusija izboriti da taj slučaj bude istražen do kraja.

Prema navodima Komersanta, ruski istražni organi zvanično su potvrdili da se među žrtvama ilegalne transplantacije organa u klinici Medikus na Kosovu nalaze i državljani Rusije, kao i da je ruska istraga potvrdila umešanost vrha kosovske vlasti u nelegalnu trgovinu organima.

Govoreći o novom zakonu o krivičnom postupku koji donosi veća ovlašćenja tužilaca, a koji je stupio na snagu 15. januara, Vekarić je ocenio da zakon predstavlja pomak i da će značiti efikasnije postupanje u slučajevima organizovanog kriminala.

Vekarić je objasnio da prema tom zakonu samo dva posebna tužilaštva - za organizovani kriminal i ratne zločine primenjuju tužilačku istragu, dok za ostale tužioce iz opšte nadležnosti zakon stupa na snagu tek 15. januara 2013.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vekarić: Novi detalji istrage

Izvor: B92, 19.Jan.2012

Beograd -- Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da se u istrazi o trgovini ljudskim organima na Kosovu došlo do novih i dramatičnih činjenica...Vekarić je rekao da se "vodi borba" u UN da istražiteljski tim bude drugačiji, odnosno da bude jedan posrednik iz UN i da se dođe...

Nastavak na B92...

Nove dramatične činjenice o trgovini organima

Izvor: Mondo, 19.Jan.2012

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je izjavio da se u istrazi o trgovini organima na Kosovu došlo do novih dramatičnih detalja.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.