Izvor: RTS, 02.Okt.2020, 16:54

Lajčak: Koristan razgovor sa Tačijem

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je imao veoma koristan razgovor s kosovskim predsednnikom Hašimom Tačijem.
Miroslav Lajčak je na Tviteru napisao da je Hašima Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "informisao o dosadašnjim dostignućima u dijalogu Beograda i Prištine uz posredstvo EU", nakon razgovora vođenog putem video konferencije.

Ocenio je da bi Tačijevo veliko iskustvo u vođenju dijaloga moglo da bude korisno u nastavku procesa.
Tači je prethodno na Tviteru naveo da je imao dobar razgovor sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine.
"Ponovio sam da je Kosovo posvećeno dijalogu za uzajamno priznavanje, kao jedinom načinu da se obezbedi trajni mir u regionu i ubrza proces integracije u EU", napisao je Tači.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajčak imao "koristan razgovor" sa glavnim teroristom s Kosova, ali šta ćemo kad Tači ode u zatvor?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020

Da li je ovo jedan od poslednjih "civilnih" razgovora specijalnog izaslanika EU i Zmije?..Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je imao veoma koristan razgovor sa samozvanim predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem. U suštini,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.