Kurti protiv Tačija i Veseljija

Izvor: RTS, 17.Dec.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti protiv Tačija i Veseljija

Sud u Prištini pokrenuo je istragu povodom krivične prijave Aljbina Kurtija i Glauka Konjufce protiv Hašima Tačija i Kadri Veseljija, koji su lidere pokreta Samoopredeljenje optužili da su deo terorističke organizacije "Oko naroda" odgovorne za pokušaj ubistva prištinskog advokata Azema Vlasija.
Kurti i Konjufca su krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijavu protiv lidera Demokratske partije Kosova podneli krajem aprila, odbacujući optužbe Tačija i Veseljija da su deo grupe optužene za terorizam i rušenje poretka.

"Posle sedam meseci, konačno imamo dobre vesti jer je tužilaštvo počelo da radi svoj posao...", saopštio je pokret Samoopredeljenje.
Kurtijeva stranka je, takođe, navela da su Tači i Veselji krajem prošle godine, pod zakletvom i pred sudijama, optužili Kurtija i Konjufcu da su deo terorističke organizacije "Oko naroda".
Samoopredeljenje tvrdi da su ove optužbe deo pokušaja da se ova stranka eliminiše sa kosovske političke scene.
Organizacija "Oko naroda" preuzela je odgovornost za pokušaj ubistva advokata i nekadašnjeg komunističkog funkcionera Azema Vlasija 2017. godine. Ova grupa je, takođe, najavila seriju ubistava lidera kosovskih Albanaca iz osamdesetih i devedesetih godina, nazivajući ih izdajnicima.
Tači je, odmah zatim, optužio Aljbina Kurtija da stoji iza ove grupe. šro je lider Samoopredeljenja oštro demantovao.
Kosovsko tužilaštvo je posle napada na Vlasija, podiglo optužnice protiv deset osoba zbog učešća u ovoj organizaciji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osnovno tužilaštvo u Prištini počelo istragu protiv Tačija i Veseljija po prijavi Kurtija i Konjufce

Izvor: Danas, 17.Dec.2019

Pokret Samoopredeljenje saopštio je danas da je Osnovno tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova i bivšeg predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljia zbog izjava da iza organizacije "Oko naroda" stoje predsednik Samoopredeljenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.