Kraj dijaloga Dačić-Tači u aprilu?

Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj dijaloga Dačić-Tači u aprilu?

PRIŠTINA - Koordinator prištinskog tima u dijalogu s Beogradom Bljerim Šalja izjavio da će se pregovori premijera Kosova i Srbije Hašima Tačija i Ivice Dačića okončati u aprilu postizanjem sporazuma, koji može biti mirovni sporazum sličan onom između dve Nemačke.

U emisiji prištinske televizije Kohavizion (KTV), Šalja je rekao da je to dvojici premijera jasno stavila do znanja visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ešton.

Šalja je rekao da će do aprila biti intenzivnih razgovora predstavnika dve strane dok će se na narednom sastanku dvojice premijera razgovarati isključivo o rasformiranju bezbednosnih struktura Srbije na severu Kosova.

Prema njemu, razgovori o tehničkim pitanjima koje sa kosovske strane vodi zamenica premijera Edita Tahiri treba da se okončaju u februaru ove godine.

Šalja je takođe uveren da će Beograd biti prinuđen da prizna nezavisnost Kosova, "makar samo dan pre učlanjenja u Evropsku uniju".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U aprilu sporazum Dačića i Tačija

Izvor: Akter, 24.Jan.2013

Bljerim Šalja izjavio je da će se pregovori premijera Kosova i Srbije okončati u aprilu postizanjem sporazuma

Nastavak na Akter...

Vulin: Nema sporazuma s Kosovom!

Izvor: Kurir, 25.Jan.2013, 07:31

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju tvrdi da neće biti sporazuma sa Kosovom po modelu dve Nemačke..BEOGRAD - Džabe se nadaju...Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odbacio je juče navode koordinatora prištinskog tima u dijalogu Beograda i Prištine Bljerima Šalje da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.