Koha ditore prekida odnose sa Tačijem

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore prekida odnose sa Tačijem

Zbog optužbi Hašima Tačija da Koha ditore zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića, taj list je na prvoj strani objavio da prekida sve kontakte sa kosovskim predsednikom.
Na pitanje novinara Koha ditorea kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova, kakve Tači navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada govori o priključenju Kosovu "Preševske doline", Hašim Tači je odgovorio: "Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij".

Koha ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Tačijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list "govori u ime Vučića".
Navodi se da će list izveštavati sa događaja čiji je Tači učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče reči izgovorene o Koha ditore.
I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Tačija, uz ocenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha bojkotuje Tačija jer ih je optužio da rade za Vučića

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2018

Prištinski list Koha Ditore objavio je na prvoj stranici da prekida sve zvanične kontakte sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, pošto je optužio taj dnevnik da zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Na pitanje novinara Koha Ditore kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije...

Nastavak na N1 televizija...

Koha ditore prekida odnose sa Tačijem zbog Vučića

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2018

Zbog optužbi Hašima Tačija da Koha ditore zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića, taj list je na prvoj strani objavio da prekida sve kontakte sa kosovskim predsednikom.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.