Haradinaj prepustio Tačiju dijalog sa Beogradom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj prepustio Tačiju dijalog sa Beogradom?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj neće biti glavni akter u procesu dijaloga Beogradai Prištine, koji se vodi posredstvom Brisela i sada ulazi u završnu fazu, već će to biti predsednik Hašim Tači, piše prištinska Koha ditore.

"Predsednik vlade je prihvatio odlučnost predsednika Hašima Tačija da sam bude zadužen za taj proces", navodi list.

Dijalog o normalizaciji odnosa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda i Prištine započet je 2011, kada je Tači bio na čelu kosovske vlade.

U početku je, kako se navodi, taj proces imao politički prizvuk, koji je kasnije napredovao u tom smislu.

Poslednji pregovori održani su na nivou premijera, koji su, piše list, postigli "neke sporazume, naročito u aprilu 2013."

"Prošle godine, Tači je napustio vladu nakon izbora za predsednika, a nakon toga pojavila se potreba za novom fazom dijaloga koji će se voditi na nivou predsednika", piše Koha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj dijalog s Beogradom prepušta Tačiju

Izvor: B92, 20.Sep.2017

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj neće biti glavni akter u procesu dijaloga Beograd- Priština već će to biti predsednik Hašim Tači. Opozicija neće da učestvuje...Kako navodi prištinski list Koha ditore, Haradinaj je prihvatio odlučnost predsednika Tačija da sam bude zadužen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.