Evo šta Tači radi u Njujorku

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta Tači radi u Njujorku

Kosovski predsednik Hašim Taši je, u okviru aktivnosti Generalne skupštine UN u Njujorku, održao sastanak s državnim sekretarom Svete stolice Pjetrom Parolinom.

Tači se na početku sastanka zahvalio na podršci koju je Sveta stolica pružala kosovskom narodu pre, tokom i posle rata, javlja RTK.

On je rekao da bi formalno priznanje Kosova od Svete stolice krunisalo njeno angažovanje u obezbeđivanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i u Evropi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />„Kosovski narod je uvek bio vođen vrednostima Svete Tereze, vrednostima kao što su tolerancija, mir i suživot. Zahvalni smo na podršci koju je Sveta stolica dala kosovskom narodu. Jedino je još ostalo priznanje od strane Vatikana“, dodao je predsednik Tači.

Tači je obavestio sekretara Parolina o verskoj harmoniji na Kosovu, o suživotu među zajednicama, vrednostima nad kojima je izgrađena kosovska država.

S druge strane, državni sekretar Svete stolice Pjetro Parolin rekao je da je Sveta stolica posvećena miru, toleranciji i stabilnosti na Kosovu.

U okviru aktivnosti Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Tači će nastaviti da održava mnogobrojne sastanke sa predstavnicima država koje učestvuju na ovom događaju, navodi se.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači se u Njujorku sastao s državnim sekretarom Svete stolice

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2019

NJUJORK - Kosovski predsjednik Hašim Taši je, u okviru aktivnosti Generalne skupštine UN u Njujorku, održao sastanak s državnim sekretarom Svete stolice Pjetrom Parolinom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.