Euleks traži dokaze od Martija

Izvor: B92, Tanjug, 20.Dec.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks traži dokaze od Martija

Priština -- Misija Euleksa na Kosovu pozvala je izvestioca SE Dika Martija dostavi sve dokaze o umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u trgovinu organima.

"Euleks je poslao pismo Martiju u kojem ga ohrabruje da tužilaštvu pruži dokaze koji bi mogli da osvetle optužbe, rekao je portparol Euleksa Bljerim Krasnići.

U izveštaju izvestioca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SE navedeno je da je Tači rukovodio mafijaškom grupom koja je ubijala i trgovala organima ubijenih Srba i drogom, tokom i posle rata na Kosovu krajem devedesetih godina.

Izveštaj je pripreman dve godine po nalogu Saveta Evrope pošto je bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte u svojoj knjizi "Lov" objavila informacije o trgovini organima na Kosovu i napisala da joj nije bilo dozvoljeno da sprovede punu istragu o zločinima OVK.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.