Vakcinisano više od 4.000 građana

Izvor: RTS, 18.Dec.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcinisano više od 4.000 građana

Prema podacima koje je objavio Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", vakcinu protiv virusa novog grpa H1N1 prmilo 3.720 građana Srbije.

Prvog dana vakcinacije protiv virusa novog gripa, u Srbiji je vakcinisano 3.720 građna, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Zaključno sa 17. decembrom, od novog gripa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umrlo je 38 osoba.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da je sedam zavoda za javno zdravlje u Srbiji objavilo do jutros u devet sati prve izveštaje prema kojima je u tim ustanovama vakcinisano 1.000 ljudi.

Milosavljević je naveo da će Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" objavljivati podatke o broju vakcinisanih prema izveštajima koje će dobijati od zavoda i drugih instituta za javno zdravlje.

"Pratićemo situaciju iz nedelje u nedelju. Dovoljno je bilo poruka građanima da je vakcina jedina zaštita od novog gripa i da je ključna reč solidarnost, jer smo u direktnom kontaktu sa bar 20 ljudi i indirektno sa 200", ocenio je ministar.

Milosavljević je posle sastanka sa ministrom zdravlja Mađarske Tamašom Sekelijom naveo da je u toj zemlji u proteklih nekoliko nedelja vakcinisana četvrtina stanovništva i poručio "nemojmo izbegavati ljude, izbegavajmo viruse".

U Srbiji je juče u podne počela vakcinacija protiv novog virusa gripa, a Milosavljević je među prvima primio vakcinu.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.