Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: 394 obolelo, 22 umrlo od gripa

U Srbiji su zaključno sa 2. decembrom u 20 časova, potvrđena 394 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), saopštio je u četvrtak Institut za javno zdravlje Srbije "Batut".

U saopštenju koje se poziva na podatke Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, navodi se i da su do sada konstatovana 22 smrtna ishoda od ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vrste gripa.

Poslednjih pet smrtnih ishoda registrovano je 27. i 28. novembra kod pacijenata iz Golupca, Bele Crkve, Kragujevca, Novog Sada i kod pacijenta iz Niša sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Na bolničkom lečenju nalaze se 472 osobe sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih su 24 na respiratoru. Najveći broj obolelih od oboljenja sličnih gripu registrovan je u 45. nedelji, da bi u 46. nedelji došlo do blagog pada. U 47. nedelji nastavlja se trend opadanja oboljenja sličnih gripu.

Najveća učestalost obolevanja registruje se u uzrasnoj grupi od 5 do 14 godina.

U područjima zahvaćenim epidemijom preduzete su sve mere za sprečavanje i suzbijanje gripa predviđene Planom aktivnosti u toku pandemije gripa.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.