Slovačka zbog gripa zatvara granice prema Ukrajini

Izvor: Blic, 07.Nov.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka zbog gripa zatvara granice prema Ukrajini

Slovačka će zatvoriti sve granične prelaze prema Ukrajini, osim jednog, zbog epidemije virusa gripa A H1N1 u toj zemlji.

Jedini granični prelaz, ujedno i najveći, između Ukrajine i Slovačke koji će ostati otvoren je Višne Nemecke, preneo je Rojters.

"Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u Ukrajini. Naš cilj je da svedemo na minimum svako potencijalno širenje bolesti", rekao je slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kalinjak je dodao da je ova mera privremena i uvedena u nameri da se evropski blok zaštiti od širenja virusa novog gripa.

Na graničnim prelazima nalaziće se lekarske ekipe koje će pregledati putnike i zaustaviti svakog za koga sumnjaju da bi mogao da bude zaražen virusom H1N1.

Svetski mediji navode da bi predsednički izbori u Ukrajini, koji bi trebalo da budu održani u januaru, mogli da budu odloženi za maj 2010, zbog širenja virusa novog gripa. Od posledica novog gripa je u Ukrajini u poslednjih nekoliko sedmica umrlo najmanje 100 ljudi, dok je 750.000 zaraženo virusom.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.