SZO: Nova vakcina nije uzrok smrtnih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: "Nova vakcina" nije uzrok smrtnih slučajeva

ŽENEVA - Nekolicina ljudi je umrla posle vakcinacije protiv novog gripa tipa A/H1N1, ali istraga je pokazala da uzrok smrti nije bila vakcina, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

"Nikakvo novo bezbednosno pitanje nije se pojavilo u dosadašnjim izveštajima... Izveštaji potvrđuju da je vakcina protiv pandemijskog gripa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbedna u istoj meri kao i vakcina protiv sezonskog gripa", izjavila je na konferenciji za novinare u Ženevi Mari-Pol Kini, predstavnica SZO specijalizovana za vakcine.

Ona je rekla da su vlasti saopštile da je protiv novog gripa dosad vakcinisano 65 miliona ljudi, ali ta brojka je, prema njenom mišljenju, verovatno viša, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: H1N1

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.