Kina: Dvoje umrlo posle vakcine

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Dvoje umrlo posle vakcine

Dvoje ljudi u Kini je umrlo posle vakcinisanja protiv novog gripa A H1N1, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje i navelo da bar jedna od tih smrti nije u vezi sa vakcinom.

Prema saopštenju, postavljenom na sajtu kineskog ministarstva, navodi se da je autopsija pokazala da je jedan od dvoje pacijenata umro od srčanog udara.

Obdukcija drugog pacijenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << još nije obavljena, prenele su agencije.

Eksperti, na koje se poziva kinesko ministarstvo, "u osnovi su odbacili mogućnost" da je srčani udar bio posledica alergijske reakcije na vakcinu.

Prema podacima ministarstva, do sada je vakcinu protiv novog gripa primilo više od 13 miliona Kineza. U saopštenju se navodi da je vakcina u principu bezbedna i da će se imunizacija nastaviti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.