Devojčica stara 11 godina umrla od novog gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica stara 11 godina umrla od novog gripa

RIM - Jedanaestogodišnja devojčica umrla je juče u Napulju od novog gripa, što je 12. smrtni slučaj u Italiji od virusa H1N1, saopštile su danas italijanske zdravstvene vlasti.

Devojčica iz Pompeje je smeštena u bolnicu u noći između srede i četvrtka zbog povišene temperature. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačena je u pedijatrijsku bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Napulju.

Agencija Ansa prenela je da je devojčica imala probleme sa disanjem i srcem, a danas je potvrđeno da je bila zaražena virusom novog gripa. To je prva žrtva među decom u Italiji, a šesta u Napulju.

Pomoćnik ministra zdravlja Italije Feručo Facio izjavio je u četvrtak da je u toj zemlji zabeleženo znatno povećanje broja zaraženih novim gripom, prosečno 380 ljudi na 100.000 stanovnika.

Nacionalni centar za epidemiologiju saopštio je da je za nedelju dana registrovano 200.000 slučajeva, najviše među decom između pet i 14 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.