Izvor: Kurir, Tanjug, 18.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile potvrdio prve slučajeve meksičkog gripa

SANTJAGO, 18. maja (Tanjug) - U Čileu su zabeleženi prvi slučajevi zaraze virusom meksičkog gripa, pošto su simptomi te bolesti utvrđeni kod dve žene koje su se vratile iz Dominikanske Republike. Čileanski ministar zdravlja Alvaro Eraso saopštio je da su se testovi na virus H1N1 kod obe žene, koje su se sa puta vratile u subotu, pokazali pozitivnim, prenela je noćas agencija Rojters.
Pogledaj vesti o: H1N1 simptomi,   Grip

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brzo širenje virusa gripa u Japanu

Izvor: NaDlanu.com, 18.Maj.2009

NJUJORK/TOKIO, 18. maja 2009. (Beta-AFP) - U Japanu je do sada potvrđeno 129 slučajeva zaraze novom vrstom virusa koji je odneo i prvu žrtvu u Njujorku. Broj obolelih virusom tipa A (H1N1) naglo se povećao od juče nakon što je potvrđen prvi slučaj kod jednog 17-godišnjaka u selu Kobe, u oblasti...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.