Za dolazak u Guču boriće se 70 orkestara

Izvor: Politika, 27.Apr.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dolazak u Guču boriće se 70 orkestara

Pokrovitelj ovogodišnjeg 51. Sabora trubača, od 8. do 14. avgusta, biće Vlada Srbije

Guča Pedeset i prvi Sabor trubača u Guči biće održan od 8. do 14. avgusta ove godine, pokrovitelj je kao i pet prethodnih leta Vlada Srbije, a domaćin će biti Milenko Kostić, vlasnik preduzeća „Auto Čačak”. To je saopštio Slobodan Jolović, predsednik opštine Lučani i čelni čovek Saborskog odbora, čiji su članovi juče zasedali u Guči.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
– U programima predstojećeg Sabora pojaviće se ukupno oko 800 učesnika iz Srbije i mnogih zemalja sveta, a raspored događaja je nešto izmenjen u odnosu na prethodnu godinu. U petak 12. avgusta u 23.00 sata počeće tradicionalni ponoćni koncert uz učešće naših najboljih trubača. Takmičenje srpskih orkestara i trubača za prvu trubu na programu je 13. avgusta od 21.00 sat, dok u nedelju, 14. avgusta, od 15.00 sati, sledi nadmetanje za prvu trubu sveta – naveo je Jolović.

Sednici Saborskog odbora prisustvovali su i predstavnici opština u kojima će da budu održana predtakmičenja. Za 16 mesta u gučkom finalu do sada se prijavilo 70 orkestara iz svih delova Srbije.

Predtakmičenje u Boljevcu održaće se 10. juna i sa sedam kapela, u Kovačici je na rasporedu dan kasnije uz pet sastava, u Surdulici će se od 7. do 10. jula takmičiti 30, a na Zlatiboru (22–24. jula) 25 seniorskih orkestara. Poslednje predtakmičenje na rasporedu je u dragačevskoj varošici Kotraži gde će se pojaviti tri orkestra.

G. Otašević

objavljeno: 28.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.