Obradović za Blic: Da stigne Bogdan, pa odoh u Guču

Izvor: Blic, 08.Jul.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović za "Blic": Da stigne Bogdan, pa odoh u Guču

Zvezda košarkaškog prelaznog roka u Evropi Bogdan Bogdanović, na insistiranje našeg trenera, naredne dve sezone će nositi dres Fenerbahčea.

Pre odlaska u NBA ligu, pošto je od Finiksa izabran kao 27. pik, Bogdan može da pomogne Željku Obradoviću, našem stručnjaku na klupi istanbulskog tima, da dođe do devete titule u Evroligi.

Za “Blic” sa plaže, ispod suncobrana, odakle u telefonsku slušalicu “udaraju” talasi, a vetar palmama njiše grane, najtrofejniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << košarkaški stručnjak na kontinentu, zadovoljno konstatuje.

- Na odmoru sam, a generalni menadžer kluba (Maurisio Đerardini, prim. aut.) vodi pregovore sa potencijalnim pojačanjima. Pre sedam dana sam mu ostavio spisak igrača koje bih voleo da vidim naredne sezone u dresu Fenerbahčea, pa čekam rasplet. Danas bi trebalo da se čujemo kako teku razgovori - kaže Obradović za naš list.

Ugovore su već potpisali Riki Hikman iz Makabija, zatim najbolji igrač Evrokupa Endrju Gaudlok iz Uniksa, ali i naš reprezentativac. Bivši as Partizana zaradiće 3,4 miliona evra, prve sezone 700.000, a suma će rasti iz godine u godinu. Na pitanje da li je zadovoljan što je doveo najboljeg mladog igrača Evrope, Željko će diplomatski.

- Bogdan je igrač za Fenerbahče, ali hajde da na kraju leta sumiramo ishod prelaznog roka i naše ambicije.

Deveti mesec u godini obeležiće Svetsko prvenstvo u Španiji.

- Naravno da sam optimista kada su dometi “orlova” na Mundobasketu u pitanju. Verujem u Sašu Đorđevića, znam da hoće i može do uspeha. Slažem se s njegovim idejama i nadam se da ćemo se približiti medalji.

Od 6. do 10. avgusta je 54. Sabor trubača u Guči, događaj koji Željko Obradović često posećuje.

- Najverovatnije da ću doći, tamo se uvek lepo osećam, dobro provedem. Ipak, ja planove pravim ujutru kada se probudim, tako da ne znam šta će iskrsnuti i kud će me put tih dana odvesti. Mada bih voleo da me odvede u Guču svakako - zaključio je Obradović

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.