Kraljevčani penalima odneli bodove iz Bresnice

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčani penalima odneli bodove iz Bresnice

Fudbaleri Sloge od tri dosuđena iskoristili su dva penala i osvojili bodove u susretu sa Slavijom

Na utakmici 22. kola Zone „Morava“ Slavija – Sloga iz Kraljeva, posle tri izvedena penala gosti su pobedili sa 2:0 i ostali u trci sa Takovom za prvo mesto, a Bresničani su zadržali desetu poziciju na tabeli. Drugi kragujevački Sušica poražena je u Guči od domaćeg Dragačeva sa 0:4.
Odavno se nije desilo da kragujevački ljubitelji fudbala na jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << utakmici vide tri dosuđena penala i to za goste. Desilo se to danas u Bresnici što je uticalo da domaći tim, koji je pružio dobar otpor podmlađenom timu Kraljevčana, ostane bez bodova. Rezultat je mogao da bude i povoljniji da je domaćin iskoristio svoje šanse i bolje igrao u odbrani. Svoje prilike za gol imala je i Sloga, ali je dobro branio golman Martin Jug, koji je u drugom poluvremenu odbranio i penal.
Od drugoplasirane ekipe iz Kraljeva više se očekivalo, pa je trener Igor Tufegdžić, koji je vodio i kragujevačku Šumadiju 1903, na poluvremenu kritikovao igru svojih izabranika, ali se ništa nije promenilo ni u nastavku utakmice.
Kraljevčani su krenuli ofanzivno i za desetak minuta imali dve prilike za vođstvo, ali je Filipović bio neprecizan. U 13. minutu poništen je i pogodak Tomića zbog ofsajd pozicije. Igrači Slavije su preuzeli inicijativu i stvorili dve šanse za vođstvo. U 18. minutu bek gostiju Čolić na gol-liniji je zaustavio udarac Kovačevića sa leve strane, a šut Dimitrijevića golman Košanin uspeo je da ukroti.
Dva minuta kasnije na drugoj strani istakao se golman Jug, kada je odbranio jak udarac Kolakovića. Dobru priliku za domaćina nije iskoristio Belić u 28. minutu posle solo akcije preko desne strane, pošto je šutirao pravo u ruke kraljevačkog golmana.
Golman Slavije istakao se i u 36. minutu, kada je uspeo da zaustavi udarac glavom Filipovića u gužvi sa tri metara. Ipak, u poslednjem minutu prvog poluvremena mreža Slavije se zatresla. Štoper Jokić je nespretno vratio lopu na levu stranu, gde je u sudaru Tanasijević u svom kaznenom prostoru oborio Filipovića, pa je sudija Bogdanović pokazao na belu tačku. Siguran izvođač sa jedanaest metara bio je Krstić i tako doveo Slogu u vođstvo.
U 58. minutu ponovo je u kaznenom prostoru oboren Filipović, sudija se nije dvoumio i drugi put je dosudio najstrožu kaznu. Međutim, udarac Tomića sa bele tačke odbranio je golman Jug.
Domaći tim se nije predavao i pokušavao je da izjednači. U 68. minutu Vukojičić je oklevao da šutira iz blizine sa desne strane, a onda je pogodio prečku. Dva minuta kasnije u kontranapadu Gušani se našao sam pred golom Slavije, usledio je udarac sa sedam metara, ali i još jedna dobra intervencija Juga.
Na utakmici u Bresnici Nebojša Vukojičić (tamni dres) nije iskoristio šansu za izjednačenje
U 77. minutu Vukojičić je uputio „bombu“ sa oko dvadeset metara, ali je golman gostiju uspeo loptu da izbaci u korner.
I drugi pogodak Sloga je postigla iz penala. U 82. minutu lopta je pogodila Jokića u ruku, pa je sudija po treći put pokazao na belu tačku. Ovoga puta siguran je bio najzapaženiji pojedinac u redovima Sloge Filipović, koji je savladao golmana Slavije za konačnih 2:0.
SLAVIJA – SLOGA (Kv) 0:2 (0:1)
KRAGUJEVAC
Igralište u naselju Bresnica.
Gledalaca: 100.
Sudija: Nemanja Bogdanović (Čačak).
Pomoćnici: Filip Miroković (Gornji Milanovac), Dragan Jelušić (Čačak).
Strelci: Krstić u 45. i Filipović u 82. minutu (obojica iz jedanaesteraca).
Žuti karton: Filipović (Sloga).
SLAVIJA: Jug, Sretković, Rilak, Radovanović, Jokić, Tanasijević, Belić (od 59. Vukomanović), Dimitrijević, Nešković, Vukojičić, Kovačević ( od 60. Kulidžan).
SLOGA: Košanin, Đorđević, Čolić, Pavlović, Kolaković (od 87. Marković), Drecun, Filipović, Gušani (od 85. Otović),Krstić, Tomić (od 82.Pantović), Milošević.
I pored poraza Slavija je sa 23 boda zadržala deseto mesto na tabeli. Drugi kragujevački zonaš Sušica doživela je katastrofu na gostovanju u Guči, gde je izgubila sa 0:4 od domaćeg Dragačeva, pa je pala na dvanestu poziciju sa 19 osvojenih bodova.
U ostalim susretima 22. kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Ovčar – Takovo 0:3, LFK Mladost – Radnički (Ko) 7:0,Goč – Bane 1:0, Orlovac – Karađorđe (R) 2:0, Jošanica – Sloboda 1:0. Slobodna je bila ekipa Trepče.
U vođstvu je Takovo sa 50 bodova, dok drugoplasirana Sloga ima bod manje.
U narednom kolu, 2. maja, Slavija je gost Jošanice, a Sušica dočekuje LFK Mladost iz Lučana.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.