Kolumna Mr. NeMo: Svi su tu, samo Seve nema

Izvor: Dzungla.org, 26.Avg.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolumna Mr. NeMo: Svi su tu, samo Seve nema

„Ispred mene DJ (Panonski gov... ovaj mornar),
iza ruši se sve...
Oko mene su svi ludi, samo ne ti...
Stari vrti se hit...a gde je tu Bred Pit?!“

Na svojoj koži pre par dana osetih ovaj letnji hitić i shvatih da zrak između nas, koji je zapaljivi gas, ne mora po prirodi biti seksističko-erotska pojava.
Dakle, mnogi od vas znaju da je u lepoj našoj počela sezona narodnih veselja i vašara (doduše još poodavno). Exit, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << matica svih ovogodišnjih vašara, skinuo je nevinost letnjoj sezoni 2011. godine, pa su se nakon njega nad nama izređali Nishville, Guča, Beer Fest i dođoše na red ovih dana aktuelni zrenjaninski Dani piva. Jetra je još tu negde, šljaka koliko-toliko.
Kako je vaš reporter rodom iz ovog malog i simpatično propalog grada u srcu Banata, svake godine uveri samog sebe koliko je slab karakter i koliko poklekne pred zakletvom da nikada više neće kročiti na Dane piva.
No, da nije sve tako crno, svedoči činjenica da me za sada još niko nije ispolivao pivom na plus 35, što ponekad i nije tako loše.
Znate onaj trip kada dan počne loše, pa ste kenjkavi celo poslepodne, pa vam se spava, pa vam je toplo, pa je pritisak vode naglo opao jer komšiluk oplemenjuje viseće rajske vrtove koje gaji u dvorištima, pa još na sve to se napravite pametni, uzmete mašinicu za šišanje i rešite da dokažete da je frizer ipak zanatlija i da nema veštine koje vaše moćne ruke ne mogu da ukrote, pa se unakazite i završite ošišani na nulu i onda celo veče gledate ljude koji vas u oči lažu kako vam nova frizura ističe oči i kako vam je to najbolji potez u dosadašnjem životu, a vi se osećate kao ujka Fester iz Porodice Adams.
Ne znate taj osećaj? Bože, sa koje ste li vi planete?! No, ni to nije toliko bitno. Desilo se šta se desilo, ništa više ne može da krene po zlu, a da zaseni stvari koje ste već preživeli u toku dana i onda se desi on. Panonski mornar dovuče ljude iz pola Srbije i bivših nam i dragih ex-YU republika, te dade ljudima šansu da dokažu da su stoka po prirodi, a da nas od životinja i dalje jedino razlikuje moć govora. E, tu na scenu stupa Seve i Bred Pit, da je bar ona bila na bini, pa da znam zašto sam se krvnički borio da stignem do prvih redova, tik uz prvi zvučnik, k'o da je na njemu okačen Sveti Gral. E, nema Seve, u Zrenjanin nam dolaze samo rokeri, pošto smo i dalje u tripu da smo rokerski grad i da ovde niko ne sluša narodnjake. To što pola emo klinaca iz Srbije polaznu tačku ima ovde, to je samo zbog ovog našeg tmurnog londonskog neba, depresija čuda čini. Dajte mu ga malo organizatori po Severini, malo ono gas, gas, zajebi D-mol i „Ako umrem mlad, posadi mi na grobu ruzmarin...“, umrli smo i vaskrsli sto puta do sad, red je da se makar proveselimo malo. Šta sad, kao Novi Bečej je razvijenija opština od nas, pa mogu da priušte Seve!? Ma daaaj... Nego, imam ja na umu jednu drugu pevaljku koja bi mogla show živi da napravi, ali ona ne radi trenutno, nije žena luda da izlazi iz kućnog bazena po ovoj vrućini, ona fura nanogicu i baš joj je super, jer je vodootporna!
Da ne budemo isključivi i negativni, sledi top lista stvari koje volimo na narodnim skupovima, a prati je top lista stvari zbog kojih se osećamo nesrećno kao Partizan i Zvezda ovih dana...

VOLIMO
Devojke kojima se razmaže maskara od vrućine.
Pesmu „Mirka“ (zbog moje kul drugarice Mire).
Pijane strance, koji ne znaju šta je rakija.
Severinu, koja glumi za Oskara.
Vendi, koja peva isključivo na zahtevnijim vašarima.
Činjenicu da nas još uvek niko nije izbo nožem u masi.
Da smo posle sinoćnog pijanstva jutros izbegli mamurlik. (Retko se desi L)
NE VOLIMO
Kad dođemo da uživamo u muzici i alkoholu, a neki bolesnik nas izbode.
Kad je Vendi preskupa za naš vašar i kad Seve ode u drugi grad. ;(
Kad Panonski mornar peva D-molove.
Kad nas neko bezobrazno đubre odžepari u gužvi, pa nemamo za pivo.
Kad se borimo da dođemo bliže bini, a za nas se lepe znojavi ljudi.
Strance koji ispadnu veća stoka od nas samih.
Kad nas ispolivaju pivom, a mi ne stignemo da otvorimo usta. :-/
Toliko u ovom javljanju, čujemo se sledeće nedelje, džanglmanijaci.
Vaš,
Mr. NeMo, direktno iz Zemlje Čuda (putem Skype linka).
Pogledaj vesti o: Pivo,   Fest

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.