Vakcinacija najbolja zaštita od gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcinacija najbolja zaštita od gripa

NOVI SAD -

Stiže sezona gripa, a virus gripa izolovan je i u Vojvodini, kaže za Radio Novi Sad profesor doktor Zorica Šeguljev iz Instututa za javno zdravlje Vojvodine.

"Virus gripa je prisutan u populaciji što je i potvrđeno virusološkim ispitivanjima. U našoj zemlji za sada je potvrđeno prisustvo tipa B i A virusa, i to H3 virusa. Naravno da je vakcinacija jedna od najboljih mera zaštite kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je reč o gripu. Mi predlažemo da se ona sprovede u preepidemijskom periodu. Međutim, za vakcinaciju nije kasno ni sada", rekla je doktorka Zorica Šeguljev i dodala da svi domovi zdravlja raspolažu vakcinama o da se vakcinacija može sprovoditi normalno.

U Domu zdravlja Novi Sad do sada je vakcinisano šest hiljada 700 Novosađana, a ima još 6.300 doza vakcina, kaže doktorka Dragana Konstatinović.

"Razvoj imuniteta počinje na sam dan imunizacije, tako da građani još nisu zakasnili da se zaštite. Mogu se javiti izabranom lekaru bez posebnog zakazivanja, bez plaćanja participacije. Vakcinaciji mogu pristupiti nakon kratkog uvida u zdravstveno stanje od strane izabranog lekara", rekla je doktorka Konstatinović.

Svakoga dana u svim ambulantama Doma zdravlja građani mogu da se vakcinišu od 7 do 19 časova i 30 minuta.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.