U Mađarskoj odstrel 37.000 jedinki živine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 14:05

U Mađarskoj odstrel 37.000 jedinki živine

Ptičji grip otkriven je na jednoj farmi pataka u Čengerujfalu, na severoistoku Mađarske blizu granice sa Rumunijom, gde je u toku odstrel 37.000 jedinki živine, saopštila je danas mađarska Uprava za bezbednost hrane (Nebih).

Ta uprava je obaveštena o pričjem gripu nakon što je jedna farma zabeležila povećanu smrtnost među pticama, a potrošnja hrane i vode je opala, prenosi mađarska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MTI.

Mađarske vlasti su tada uspostavile zaštitnu zonu u opsegu od tri km oko farme i nadzornu zonu u obruču od 10 km.

Rumunske vlasti su, kako je saopšteno, upoznate sa slučajem.

U mađarskom okrugu Sabolč-Satmar-Bereg, oko 40 lokaliteta je pod različitim merama zaštite zbog ptičijeg grupa, upozorava mađarska Uprava za bezbednost hrane, pozivajući poljoprivrednike da se pridržavaju relevantnih propisa.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.