Torlak dobio dozvolu i sertifikat za vakcinu protiv gripa

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torlak dobio dozvolu i sertifikat za vakcinu protiv gripa

Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštio je danas da je, nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije, "dobio dozvolu za proizvodnju leka koji je namenjen za klinička ispitivanja za lek Vakcina protiv gripa, splitovana, inaktivisana".

Torlak je dobio Sertifikat o usaglašenosti proizvodnje leka sa smernicama dobre proizvodjačke prakse za lek Vakcina protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gripa, splitovana, inaktivisana, koja je namenjena za klinička ispitivanja.

U saopštenju se ističe da je dobijanje tih dokumenata od izuzetnog značaja za Institut.

Očekujemo da će vakcina koju smo napravili uspešno proći klinička ispitivanja i da će nakon toga biti dostupna našim gradjanima u cilju zaštite od sezonskog gripa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Torlak dobio dozvolu za vakcinu protiv gripa

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2015

BEOGRAD - Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštio je danas da je, nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije, "dobio dozvolu za proizvodnju leka koji je namenjen za klinička ispitivanja za lek vakcina protiv gripa, splitovana, inaktivisana".Torlak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.