Slovenija: Zabeleženo 11 žrtava novog gripa

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Zabeleženo 11 žrtava novog gripa

U Sloveniji su još dve osobe preminule od novog gripa, čime je broj smrtnih slučajeva od te bolesti porastao na 11.

Pacijentkinja (50), sa hroničnom bolešću disajnih organa, preminula u petak u bolnici u Murskoj Soboti, pošto je nekoliko dana bila u kritičnom stanju.

Ona je u ponedeljak primljena u bolnicu, gde je testiranjem potvrđeno da je zaražena virusom H1N1.

U bolnici u Ptuju u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ujutru od komplikacija izazvanih novim gripom preminuo je pacijent (52) oboleo od leukemije, saopštio je direktor te bolnice Robert Čeh. Čeh je rekao da je pacijent primljen u bolnicu tri dana ranije i da među ostalim pacijentima nije bilo slučajeva zaraze.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od novog gripa do 27. novembra umrlo je najmanje 7.826 ljudi širom sveta, od kojih je više od polovine sa one strane Atlantika.

Kako je pre dva dana saopštila SZO, slabljenje novog gripa u Kanadi i SAD predstavlja signal da je kraj pandemije "možda na horizontu". Na sastanku održanom u junu u Ženevi SZO je proglasila pandemiju gripa, prvi put nakon 41. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.