Od gripa u Hrvatskoj umrlo sedam osoba

Izvor: B92, 19.Jan.2019, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od gripa u Hrvatskoj umrlo sedam osoba

Zagreb -- Trenutno je u Hrvatskoj prijavljeno 8.460 obolelih od gripa a sedam osoba je umrlo.

Procenjuje se da je broj obolelih četiri puta veći, saopštio je direktor Nacionalnog referentnog centra za influencu dr. Vladimir Draženović za Hrvatsku televiziju.

"Prave brojke tek stižu. Smatra se da je realan broj obolelih 4 puta veći od prijavljenih. Ako gledamo dinamiku i dokazane slučajeve, a sada smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vrhuncu epidemije koja će potrajati 8 nedelja vrlo visokim intenzitetom, mogu reći da takve brojke nismo imali u zadnjih 10 godina", naglasio je on.

Ove godine, dodao je, hara virus gripa tipa A koji je za oko 30 posto opasniji od prošlogodišnjeg tipa gripa.

Najveći je problem što on poslednje tri godine nije bio u opticaju pa je deo stanovništva izgubio otpornost na njega, kazao je on, prenosi Index.hr.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.