Obradović: Školska godina možda bez produžetka

Izvor: Blic, 30.Jan.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Školska godina možda bez produžetka

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da postoji mogućnost da školska godina ne bude produžena, ukoliko bude otklonjena opasnost od širenja virusa gripa.

"Ako se vidi da gripa nema, program i plan odvijaće se kako je predviđeno, jer imamo mogućnost da apsolutno sve završimo na vreme, bez produžetka", rekao je Obradović agenciji Beta.

On je rekao da su Ministarstvo prosvete i Zavod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za unapređenje obrazovanja razmotrili mogućnosti da se školska godina završi na vreme, koje podrazumevaju sažimanje programa i nadoknadu pauze zbog sprečavanja širenja gripa.

"Nećemo dozvoliti da deca koja završavaju osmi razred budu oštećena, da ne mogu na vreme da pripreme kvalifikacioni ispit za upis u srednje škole, kao ni da srednjoškolci nemaju vremena za pripremu prijemnog ispita na fakultetima", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da treći talas gripa zaobiđe Srbiji i da se nastoji da školska godina bude završena na vreme, ali i da se sprovede ceo planirani obrazovni program.

Obradović je danas na otvaranju tradicionalnih Zimskih susreta učitelja Srbije, poručio da je 21. vek vek znanja i obrazovanja od kojeg zavisi kako će se razvijati društvo.

On je rekao da učesnici i organizatori tog skupa, Savez učitelja Srbije, treba da pomognu da se reše problemi u sistemu obrazovanja Srbije, počev od smanjenja nepismenosti do promocije učenja.

Na jednodnevnim Zimskim susretima učitelja Srbije biće razmotrene mogućnosti podrške unapređenju obrazovno-vaspitnog rada u mladjim razredima osnovne škole i savremeni trendovi u vaspitanju i obrazovanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.