Nabavljeno 370.000 vakcina za sezonski grip

Izvor: TvojPortal.com, 23.Sep.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavljeno 370.000 vakcina za sezonski grip

Izvor:bizlife
Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da je već nabavljeno oko 370.000 vakcina protiv sezonskog gripa za predstojeću sezonu, i naglasio da bi sledeća vlada morala da napravi radikalan rez u zakonu o zdravstvenoj zaštiti Srbije.


Ukoliko bi Ministarstvo dobilo informaciju da postoji opasnost od bilo kog zaraznog oboljenja - gripa ili bilo kog drugog, onda bi ministar formirao radnu grupu od najeminentnijih stručnjaka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << bi se bavila tim problemom, rekao je Stanković.
Stanković smatra da bi zakonom o zdravstvenoj zaštiti trebalo izjednačiti privatni, državni i vojni zdravstveni sistem, koji su sada paralelne institucije, a Republički fond zdravstvenog osiguranja bio u nadležnosti Ministarstva zdravlja.
 
Na pitanje o mogućnosti pojave nekog novog virusa gripa, Stanković je kazao da ukoliko bi Ministarstvo dobilo informaciju da postoji opasnost od bilo kog zaraznog oboljenja - gripa ili bilo kog drugog, onda bi ministar formirao radnu grupu od najeminentnijih stručnjaka. Ta radna grupa bi dala predlog ministru, koji upoznaje o tome nadležne državne organe, koji formiraju radnu grupu na nivou vlade i predlažu vladi kupovinu vakcina. Potom vlada donosi odluku koju sprovodi Republički fond zdravstvenog osiguranja u čijoj je nadležnosti nabavka lekova i drugog sanitetskog materijala i nabavlja vakcine koje upućuje nadležnim zdravstvenim ustanovama, objasnio je Stanković.

SrbijazdravljeMinistar zdravlja Zoran Stankovićvakcinasezonski grip
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.