Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Virus korona slabiji od sezonskog gripa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se situacija sa virusom korona prati od samog početka i da je Srbija apsolutno spremna za svaku situaciju.

On je za Pink rekao da nema razloga za paniku, navodeći da je taj virus dosta slabiji od običnog sezonskog gripa.

Prema njegovim rečima, i kada se "pojavi virus, i kad imamo jedno, dvoje, troje (obolelih), sistem je taj koji reaguje i nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mesta nikakvoj panici".

On je naglasio da građani treba da naprave razliku između tačnih zvaničnih podataka i netačnih sa društvenih mreža. Kako je naveo, treba se držati preporuka stručnjaka i neće biti nikakvih problema.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO SVE O KORONAVIRUSU NA JEDNOM MESTU U Srbiji stanje redovno, letovi bez promena! Slušajte samo zvanične izvore

Izvor: Kurir, 26.Feb.2020

U Srbiji nema zaraženih, koronavirus dosta slabiji od običnog sezonskog gripa, kaže ministar zdravlja. Srbija aktivirala telefonski broj na koji mogu da se jave svi koji su bili u zaraženom području.

Nastavak na Kurir...

Oglasio se ministar Lončar: Nema mesta panici, koronavirus je slabiji od sezonskog gripa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020

Podseća da je Srbija, čim se pojavio virus u Kini, uvela termovizijske kamere na aerodrome...Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je novi koronavirus slabiji od sezonskog gripa i da je smrtnost od novog virusa manja nego od sezonskog gripa...Lončar je naglasio da nema mesta panici, a građane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bez otkazivanja letova iz Italije do Niša zbog korona virusa, nadležni kažu da su spremni da reaguju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2020

U Niš su sinoć sletela tri aviona iz Italije gde je zbog korona virusa vanredna situacija, nema najava da će biti otkazivanja letova, a kontrole putnika su strože i situacija je trenutno mirna. Nadležni ipak kažu da su infektivna odeljenja potpuno spremna da prime one za koje se posumnja da imaju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.