Koridor 11 povezaće Srbiju i RS

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koridor 11 povezaće Srbiju i RS"

Beograd -- Ministar Velimir Ilić izjavio je da će se Republika Srpska sa Koridorom 11 u Srbiji povezati preko mosta koji će se graditi između Ljubovije i Bratunca.

"Čim se završe projekti za nekih dva meseca, raspisaćemo tender za izvođača radova i u drugoj polovini godine ući u fazu izvođenja, a nadam se da će do kraja iduće godine sve biti završeno. Moja želja je da imamo jedan zajednički prelaz. Pošto takav imamo sa Bugarima, zašto ne bismo mogli da imamo i sa RS", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Ilić u intervju Glasu Srpske.

Ilić je naveo da bi most mogao da košta oko 10 miliona evra, dodajući da taj objekat mora da bude dobro opremljen da služi idućih stotinu godina.

Govoreći o značaju tog mosta za regionalnu saradnju, Ilić je rekao da je želja da se što više saobraćaja povuče na Koridor 11.

"Imaćemo još jedan izlaz kod Višegrada. Republika Srpska će dalje nastaviti prema Sarajevu i to je isto važan koridor koji će se povezati sa Srbijom, odnosno Koridorom 11, koji će biti i najbliža veza sa jugoistočnom Evropom. Imaćemo spoj RS sa Koridorima 10 i 11 preko ovog mosta koji će se graditi", precizirao je on.

Ilić je još kazao da je sa vlastima RS razgovarano i o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza na Rači, navodeći da su svi tehnički detalji završeni, ali da dve carine treba da daju saglasnost da se pređe na zajednički prelaz.

"Žalosno je da imamo dva prelaza i da kamioni čekaju i sa jedne i sa druge strane, kada to može zajednički da se obavlja i da se duplo ubrza saobraćaj. Ne vidim razlog da se to ne dogodi", ocenio je Ilić.

On je dodao da se zajednički granični prelaz planira i na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Mostom povezujemo RS sa Koridorom 11

Izvor: Kurir, 22.Feb.2013

Čim se završe projekti za nekih dva meseca, raspisaćemo tender za izvođača radova mosta između Ljubovije i Bratunca i u drugoj polovini godine ući u fazu izvođenja, navodi ministar..BANJALUKA - Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je da će se Republika Srpska sa...

Nastavak na Kurir...

Ilić: RS će se povezati sa Koridorom 11

Izvor: RTS, 22.Feb.2013

Republika Srpska će se sa Koridorom 11 povezati preko mosta koji će se graditi između Ljubovije i Bratunca, najavio Velimir Ilić. Ministar građevinarstva naveo da bi most mogao da košta oko 10 miliona evra...Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je da će se Republika...

Nastavak na RTS...

Ilić: Koridor 11 spaja Srbiju i Republiku Srpsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2013

BANJALUKA -..Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je da će se Republika Srpska sa Koridorom 11 u Srbiji povezati preko mosta koji će se graditi između Ljubovije i Bratunca..."Čim se završe projekti za nekih dva meseca, raspisaćemo tender za izvođača radova i u drugoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.