Svetski trgovinski centar, Njujork

Izvor: DIA.rs, 26.Jan.2011, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski trgovinski centar, Njujork

U Njujorku se trenutno dešava izgradnja novog kompleksa na mestu porušenog svetskog trgovinskog centra. Na mestu dve masivne čelične kule američkog arhitekte Minorua Jamasakija biće podignuto pet nebodera čiji su autori jedni od najznačajnijih arhitekata današnjice.

U ovom članku je reč o drugoj kuli, poznatoj pod nazivom “2WTC” (2 World Trade Center). Njen autor je poznati britanski arhitekta Ser Norman Foster, poznat po mnogobrojnim neboderima savremenog dizajna. Ova kula se razlikuje od ostalih po veoma neobičnom krovu u obliku četiri dijamanta, odakle će se pružati neverovatni pogledi ka Menhetnu. Krov poseduje veoma strm nagib koji je usmeren ka budućem memorijalnom centru koji će  biti izgrađen u okviru zelene površine. Zanimljivo je to da će ovaj neboder zapravo biti podeljen na četiri dela, gledajući preseke etaža, te je oblik krova zapravo posledica noseće konstrukcije.


Upravo zbog svoje estetike i veličine, smatra se da će ova...

Nastavak na DIA.rs...






Povezane vesti

Svetski trgovinski centar, Njujork

Izvor: YU-Build.rs, 26.Jan.2011

U Njujorku se trenutno dešava izgradnja novog kompleksa na mestu porušenog svetskog trgovinskog centra. Na mestu dve masive čelične kule američkog arhitekte Minorua Jamasakija biće podignuto pet nebodera čiji su autori jedni od najznačajnijih arhitekata današnjice. U ovom članku je reč o drugoj...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.