Prodavnica “Avenue Road”

Izvor: DIA.rs, 13.Dec.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavnica “Avenue Road”

Dizajnerski studio “Yabu Pushelberg” je dizajnirao enterijer predstavništva kompanje “Avenue Road” i njihov centralni izložbeni prostor u Torontu. Ova kompanija je poznata po angažovanju priznatih arhitekata i dizajnera koji kreiraju autentične primere savremenog nameštaja, te uživa veliku popularnost u SAD-u i Kanadi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs <<
Prostor od oko 140 kvadratnih metara nalazi se u nekadašnjem objektu kompanije za distribuciju gasa koji je napravljen 1907. godine. Objekat poseduje izražen industrijski karakter, u čijoj se unutrašnjosti nalazila velika hala, kao i krilo sa kancelarijskim prostorima. Danas je ovo deo grada koji prolazi kroz korenite promene i pretvara se u novu poslovnu zonu.


Ovaj projekat je uključivao obnovu fasade koja je tokom vremena oronula. Nakon detaljnog čišćenja i zamene oštećenih opeka, prvobitna dekoracija krovnog venca i glavnog ulaza je vraćena u prvobitno stanje. Unutrašnji prostor je blago izmenjen tako da je dobijen prostran trospratni volumen.


Enterijer je jednostavan i simetričan, pružajući veoma dobru podlogu za izlaganje nameštaja ove kompanije. Primetna je upotreba stakla i kontrastnih boja koje naglašavaju vertikalnost prostora i omogućuju maksimalan prodor svetlosti. Korišteni su savremeni arhitektonski oblici koji se očitavaju u laganim, ali jasno definisanim i svedenim linijama koje generalno stvaraju osećaj prozračnosti i lakoće prostora. Zanimljivo je videti kako su dizajneri materijalizovali enterijer kao samostalnu estetsku celinu koja je u suprotnosti sa masivnom fasadom iz prve polovine 20. veka.


www.dia.rs
Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

Nastavak na DIA.rs...






Povezane vesti

Prodavnica “Avenue Road”

Izvor: YU-Build.rs, 13.Dec.2010

Dizajnerski studio “Yabu Pushelberg” je dizajnirao enterijer predstavništva kompanje “Avenue Road” i njihov centralni izložbeni prostor u Torontu. Ova kompanija je poznata po angažovanju priznatih arhitekata i dizajnera koji kreiraju autentične primere savremenog nameštaja, te uživa veliku...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.