Poslanici pitali o bojkotu, borcima, građevini

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici pitali o bojkotu, borcima, građevini

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu na kojoj će razmatrati set međunarodnih finansijskih sporazuma, a na početku sednice postavljali su pitanja nadležnima.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević kritikovao je stranke koje su se odlučile na bojkot izbora i optužio ih da su "izvitopereni umovi koji vode svirepu i morbidnu kampanju protiv dece predsednika, ministara ali i nekih lidera opozicije".

On je pokazao fotografije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << društvenih mreža na kojima su pored slogana SNS-a "Aleksandar Vučić za našu decu" prikazane slike sinova Ivice Dačića, Milana Krkobabića, Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja, kao i ćerke Zorana Babića.

Milićević je pokazao i sliku vlasnika Pinka Željka Mitrovića i njegovog sina i pitao opoziciju da li je to sloboda medija i kampanja bojkota kada, kako je rekao, "crtaju mete deci koja nemaju veze sa politikom".

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj osvrnuo se na najave predsednika Srbije da će posle izbora, ako SNS bude imao većinu, 70 odsto funkcionera biti smenjeno jer nije zadovoljan njihovim radom, da će i izborna lista biti "provetrena" i dovedeni novi i nekompromitovani ljudi.

"Da li to znači da SNS nije ispunila šta je obećala pa prelazi na nova obećanja?", pitao je Šešelj.

Miodrag Linta iz Srpske napredne stranke (SNS) pitao je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kada će biti donet zakon o više stotina hiljada građana koji učestvovali u ratovima devedesetih. Linta je rekao da bi zakonom trebalo rešiti problem boraca, invalida rata i njihovih porodica, pitanje boračkog dodatka, posttraumatskog stresa, penzija i drugo.

Poseban je problem krajiškim borcima kojima se ratni staž priznaje samo do 27. aprila 1992, do dana stvaranja SRJ, rekao je Linta i dodao da su oni ogorčeni jer smatraju da nisu vodili privatni rat, već se borili za državu.

Predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević pitao je zaštitinika građana šta misli da preduzme povodom kampanje protiv migranata koju vode Pokret Dveri i njihov lider Boško Obradović.

"Posle vešala Dveri sada prikazuju hladnjaču kao sredstvo koji misle da koriste", rekao je Rističević i istakao da ga kamion koji Dveri koriste podseća na ozloglašenu "dušegupku u kojoj su ubijani Jevreji".

Rističević je takođe predložio Vladi da sledeće nedelje produži rok za preregistraciju oružja za još dve godine.

Poslanik Đorđe Vukadinović pitao je Ministarstvo građevine da li je tačno da je broj izgrađenih stanova u prošloj godini jedva dostigao broj iz 2011. godine, jer se vodi kampanja kao da je učinjeno mnogo više, a podaci to ne govore.

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić zatražio je od Ministarstva privrede podatke o broju rešenja o zamrzavanju ili brisanju preduzetnika i to od 15. decembra 2019. od kad je stupio na snagu zakon o o porezu na dohodak građana.

Iz razgovora sa predizetnicima pre svega IT sektora dobili smo podatak da masovno zatvaraju firme, pa će zakon koji je donet u cilju povećanju fiskalnih prihoda, izazavati selidbu IT firmi na inostrane adrese.

Poslanici su nastavili rad raspravom o međunarodnim ugovorima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.