Otvoren rekonstruisani hotel Magnolija u Tivtu

Izvor: YU-Build.rs, 24.Jun.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren rekonstruisani hotel "Magnolija" u Tivtu

Rekonstruisani hotel "Magnolija" sa četiri zvezdice otvoren je sinoć na istoimenom gradskom trgu u Tivtu. Kompanija "Građevinar" je uložila više od pola miliona evra.



Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović je istakao da Tivat postaje nova destinacija visokokvalitetnog turizma koja je prepoznata na prostoru čitavog Mediterana.

- Opština Tivat je karakteristična po novim hotelima, sa novim projektima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << se rade i koji su vezani za turističku infrastrukturu, sa najvećom marinom na Mediteranu koja beleži jako dobre rezultate. Čestitam gospodinu Šukoviću što ovom gradu donosi novi kvalitet, projekat koji će obezbediti da sezona u Tivtu traje još duže. Projekti izgradnje hotela sa četiri zvezdice obezbeđuju novu ponudu koju traže zapadni i drugi turisti koji sve više dolaze u Crnu Goru. Ovakvi projekti zahtevaju da mnogo radimo u delu obrazovanja, da vodimo računa kako turizam da spojimo sa poljoprivredom jer tako postižemo bolje rezultate - naglasio je Gvozdenović.

On je rekao da rezultati u prva tri meseca ove godine ukazuju na "impresivne rezultate, ne samo u turističkom sektoru i da su ove godine rekategorisali  4.050 novih kreveta".

- Do kraja godine očekujemo novih pet hotela sa četiri zvezdice. Vlada Crne Gore je prošle nedelje usvojila novi program za visokokvalitetni turizam kojim su obezbeđene povlastice za hotele sa četiri i više zvezdica. Takvi projekti najviše doprinose lokalnom i državnom budžetu i eliminišu problem sezonalnosti - istakao je Gvozdenović.

Osvrćući se na investicione projekte u okviru kojih se u Tivtu grade hoteli visoke kategorije, predsednik opštine Ivan Novosel je naglasio da je hotel "Magnolija" bio i do sada rado posećeno mesto gostiju i Tivćana.

- Nadam se da će se novim ulaganjem i sadržajima obogatiti turističko ugostiteljsku ponudu grada i privući brojne goste. Podsećam da je celi kompleks sagrađen u partnerstvu kompanije "Građevinar" i opštine Tivat, da je projekat uspešno realizovan i da smo dobili nove sadržaje, zgradu, opštine, trg, zelenu pijacu, dvije stambeno-poslovne zgrade - rekao je Novosel.

- Nakon dugogodišnjeg iskustva u izgradnji objekata doneli smo poslovnu odluku da iskoračimo u prostor turističke provrede sa namjerom da doprinesemo poboljšanju ponude. Sa osnovim ciljem da kvalitetom ponude pomognemo razvoj naše kompanije, uvereni da na ovaj način pomažemo razvoj opštine Tivat, turističke ponude i šire društvene zajednice - rekao je direktor "Građevinara", Miloš Šuković zahvaljujući se firmi "Hotels group" koja je operator hotela.

Na otvaranju se čulo da rekonstruisani hotel "Magnolija" ima 55 luksuznih apartmana, od čega 19 četvorokrevetnih soba, 20 studio apartmana, 16 dvokrevetnih apartmana sa 148 ležajeva novu kuhinju i spa centar, te da je po tome hotel sa najvećim smeštajim kapacitetima visoke kategorije u opštini, javlja RTCG.

Izvor: Ekapija

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.