Nastavljeni radovi na mostu kod Obrenovca

Izvor: RTS, 02.Feb.2011, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni radovi na mostu kod Obrenovca

Posle više od deset godina, nastavljeni radovi na izgradnji mosta preko Save, koji će spojiti drumski saobraćaj opština Obrenovac i Surčin. Investicija vredna oko 1,5 milijardi dinara.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić obišli su radove na mostu preko Save, koji bi do kraja godine trebalo da spoji drumski saobraćaj Obrenovca i Surčina.

Đilas je rekao da je most zajednički projekat Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada Beograda i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i da je investicija vredna oko 1,5 milijardi dinara.

Gradonačelnik Beograda je ukazao da je, posle gotovo 14 godina, ovaj most počeo da se gradi i završava i dodao da je sa obrenovačke strane urađeno 1,7 kilometara puta, a da sa surčinske treba uraditi 21 kilometar.

Most na Savi biće dugačak 630 metara, širok 14,5 metara, sa dve saobraćajne trake i obostranim trotoarima.  Sastoji se od šest čeličnih konstrukcija i reka će biti slobodna za plovni put širine 200 metara.

Ovaj most deo je dužeg putnog pravca Sremske gazele koji će od mosta voditi do petlje Dobanovci na autoputu.

Značaj tog putnog pravca je u tome što će skratiti dužinu puta i vreme putovanja i povećati bezbednost u saobraćaju.

Most je jedan od 10 zajedničkih projekata grada Beograda i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, na osnovu Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije i Programa mera vlade Srbije za pomoć građevinskoj industriji.

Ministar Dulić najavio je da će u toku ove godine u Srbiji biti otvoreno oko 240 gradilišta, na kojima će biti uposlena srpska građevinska industrija.

On je  dodao da je u okviru pomoći domaćoj građevinskoj industriji obezbeđeno 18 milijardi dinara i da je most na Savi drugo gradilište koje otvoreno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most 2011. spaja Obrenovac i Surčin

Izvor: B92, 02.Feb.2011

Beograd -- Radovi na mostu preko Save, koji će spojiti beogradske opštine Obrenovac i Surčin, trebalo bi da budu završeni do kraja godine...Otvaranjem novog mosta za saobraćaj, putovanje između te dve opštine biće skraćeno na oko sedam minuta...Radove na izgradnji mosta obišli su gradonačelnik...

Nastavak na B92...

Dulić i Đilas obišli radove na mostu na Savi

Izvor: Mondo, 02.Feb.2011

Dragan Đilas i Oliver Dulić obišli su danas radove na mostu preko Save, koji bi do kraja godine trebalo da spoji drumski saobraćaj Obrenovca i Surčina.

Nastavak na Mondo...

Spajanje Obrenovca i Surčina

Izvor: Danas, 02.Feb.2011

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišli su juče radove na mostu preko Save, koji bi do kraja godine trebalo da spoji drumski saobraćaj Obrenovca i Surčina. Radove na mostu zajednički finansiraju Grad i Ministarstvo životne sredine...

Nastavak na Danas...

Uskoro brže uz "sremsku Gazelu"

Izvor: Večernje novosti, 03.Feb.2011, 01:36

Ministar Oliver Dulić i gradonačelnik Dragan Đilas obišli radove na mostu između Obrenovca i Surčina. Drumski saobraćaj između dve beogradske opštine biće spojen do kraja ove godine

Nastavak na Večernje novosti...

Most na Savi do kraja godine spaja Obrenovac i Surčin

Izvor: Glas javnosti, 03.Feb.2011

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić obišli su radove na mostu preko Save, koji bi do kraja godine trebalo da spoji drumski saobraćaj Obrenovca i Surčina...Đilas je rekao da je most zajednički projekat Srbije, grada Beograda...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.