Kragujevac dobija prvi zatvoreni bazen 2011.

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 29.Jun.2010, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac dobija prvi zatvoreni bazen 2011.

KRAGUJEVAC - U sklopu hotelsko-turističkog preduzeća "Šumarice" do kraja leta biće završena izgradnja sportske hale površine 1.400 metara kvadratnih a do maja iduće godine biće izgrađen i zatvoreni bazen, prvi u Kragujevcu, izjavio je vlasnik tog preduzeća Milenko Marjanović.

Prema njegovim rečima, preduzeće "Šumarice", koje je započelo izgradnju sportskog centra, ukupne površine oko 2.000 kvadratnih metara, čija je vrednost 1,3 miliona evra, dobilo je sve saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dozvole u skladu za novim zakonom o planiranju i izgradnji.

"Do kraja leta biće završena izgradnja sportske hale koja će imati dva teniska terena, teretanu, đakuzi, svlačionice i sportski teren koji je projektom zamišljen tako da može da se koristi za sve vrste sportova", objasnio je Marjanović i naveo da će taj sportski teren biti isključivo namenjen pripremama sportista.

On je dodao da će u okviru sportske hale biti izgrađen i velnes centar sa zatvorenim bazenom površine 10x8 metara, čiji se završetak radova planira do maja naredne godine. Projektom je planirana i izgradnja otvorenog bazena površine oko 300 metara kvadratnih, koji će biti izgrađen 2012. godine.

Hotel "Šumarice" sada ima 104 sobe i šest luksuznih apartmana i sa kongresnom salom od 1.000 mesta stecište je najuglednijih i najviših ličnosti iz političkog, državnog, privrednog i kulturnog života kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Među najpoznatijim gostima je, svakako, nekadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, za koga je svojevremeno opremljen luksuzni apartman i u kome je on kratko boravio daleke 1978. godine. Taj "Titov apartman" i danas je autentičnog izgleda i originalnog nameštaja i kao takav na raspolaganju je gostima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.