Airport City ozvaničio novu fazu

Izvor: YU-Build.rs, 24.Jun.2015, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Airport City" ozvaničio novu fazu

Kao što smo i najavili krajem 2014. godine, "Airport City Belgrade" pokrenuo je novi ciklus investicija u poslovnom parku na Novom Beogradu. Kada je projekat na prostoru Starog aerodroma prvi put prezentovan javnosti, najavljeno je preko 180.000 kvadrata poslovnog prostora koji bi kroz faznu izgradnju ponudio novi koncept na beogradskom tržištu.



Radi se o projektu poslovnog parka koji u suštini predstavlja integrisan kompleks modernih poslovnih objekata, >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << kao alternativa tradicionalnim gradskim poslovnim kvartovima. Kako je Airport City sa ovim konceptom stigao u ranoj fazi razvoja tržišta, sa ponudom prvoklasnog poslovnog prostora, lako je preuzeo prvo mesto koje i danas drži.

U toku jedne decenije u parku je izgrađeno sedam objekata sa 87.000 kvadrata (GLA) poslovnog prostora, gde je poslednji objekat otvoren 2009. godine. Nakon toga usledilo je nekoliko godina konsolidacije, da bi prošle godine stigle prve informacije o novom investicionom ciklusu. U novoj fazi razvoja planirana je dogradnja još četri nova objekta sa oko 63.000 kvadrata (GLA), a pripremni radovi na delu parcele ka Ulici Tošin Bunar otpočeli su početkom godine. U toku je izgradnja prvog od četri objekata sa 14.500 kvadrata i podzemnom garažom od 6.000 kvadrata. Garaža je zajednička za dva objekta, ovog koji se trenutno gradi i susednog čija realizacija sledi.

Pre nekoliko nedelja počeli su radovi na nadzemnim etažama, a do sada je izbetoniranio šest spratnih ploča. Zgrade u novom krilu poslovnog parka biće uniformnog izgleda, u istom konceptu kao i ostali objekti sa nešto povećanom spratnošću. Prvi objekat u izgradnji imaće 11 spratova (Po+11+Ps), a njegov završetak planiran je u prvom kvartalu 2016. Ostali objekti će biti građeni u skladu sa tržišnim kretanjima, ali situacija na tržištu se popravlja pa se očekuje i dobra dinamika.

Investitori na ovom projektu su renomirane izraelske kompanije AFI Europe i Tidhar, a nakon realizacije narednih faza vrednost čitave investicije na ovom projektu dosegnuće 200 miliona evra.

Izvor: Beobuild


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.