Izvor: RTS, 01.Avg.2021, 07:56

Zbog požara u Grčkoj evakuisano pet sela

U velikom šumskom požaru koji je izbio na Peloponezu u blizini Patrasa, pet osoba je povređeno i desetak kuća je izgorelo. Pet sela je evakuisano.
Šumski požari koji su u subotu izbili na zapadnom Peloponezu prisilili su grčke vlasti da evakuišu pet sela, kao i turiste sa plaža.

Vatra je izbila u planinskoj šumi, oko 30 kilometara istočno od Patrasa.
Vatra se, potpomognuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jakim vetrom, spustila do mora. 
Hrisohoidis je rekao da je 290 vatrogasaca uključeno u gašenje požara, sa osam aviona, sedam helikoptera i specijalnim brodom, kojim su evakuisani ljudi sa plaža.

Zbog požara su bili zatvoreni put Atina-Patras i most Rio-Antirio, ali su sada otvoreni.
U poslednja 24 sata, u Grčkoj je izbilo 56 požara, čije gašenje otežavaju suvo vreme, talas vrućine i jaki vetrovi.
Većina njih je pod kontrolom, rekao je ministar Hrisohoidis.
U Grčkoj se u ponedeljak očekuje vrhunac toplotnog talasa, sa temperaturama i do 46 stepeni, ali će sve do petka ostati oko 40 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽARI BUKTE I U GRČKOJ! Vatra se spustila do mora, evakuisani turisti sa plaža

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021

Vatra je izbila u planinskoj šumi..Šumski požari koji su u subotu izbili na zapadnom Peloponezu prisilili su grčke vlasti da evakuišu četiri sela, kao i turiste sa plaža..., oko 30 km istočno od Patrasa, izjavio je ministar za zaštitu građana Mihalis Hrisohoidis, javlja AP...Vatra se, potpomognuta...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Požar na Peloponezu se ne stišava, osmoro povredjenih

Izvor: Beta, 01.Avg.2021

Šumski požar na Peloponezu, nedaleko od Patrasa i danas se ne stišava, saopštila je grčka civilna zaštita.Prema novim podacima osam osoba je povredjeno i oko 20 kuća je izgorelo.Pet sela je evakuisano, a prema podacima vatrogasne službe 145 vatrogasaca, 50 kamiona, osam aviona i helikoptera mobilisano...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.