Zastoj u autotransportu robe iz Grčke?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastoj u autotransportu robe iz Grčke?

BEOGRAD - Grčka ambasada u Beogradu upozorila je večeras da postoji mogućnost zastoja u autotransportu robe iz Grčke u Srbiju i obratno, zbog štrajka Saveza autoprevoznika međunarodnog transporta Grčke na graničnim prelazima.

Grčke kamiondžije blokirale su danas carinske službe na graničnim prelazima Evzoni, Dojrani i Niki, na severu Grčke, zahtevajući rešavanje problema stranih ilegalnih imigranata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koje tvrde da im oduzimaju posao.

Na poziv sindikata, kamiondžije su blokirale i granične prelaze Promahonas i Egzohi, javila je grčka novinska agencija ANA.

Vozači kamiona ne dozvoljavaju drugim teretnim vozilima da prelaze granicu, a propuštaju automobile i turističke autobuse.

Grčke kamiondžije između ostalog zahtevaju da se uvede oštrija kontrola kamiona sa stranim tablicama i da se reši problem kamiondžija stranaca koji ilegalno rade u Grčkoj.

U lukama Igumenica i Patras, kamiondžije će izvesti sličnu akciju nezadovoljni zbog visokih kazni i oduzimanja vozila u slučaju kada policija u njima pronađe ilegalne imigrante.

Kamiondžije tvrde da se u većini slučajeva ilegalni imigranti bez njihovog znanja sakriju u kamione.

Više hiljada ilegalnih imigranata dospe na obale Grčke svake godine, a često se dešava da se tajno ukrcaju u kamione koji iz luke Patras ili Igumenice voze za Italiju, prenele su agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.