Zašto Cipras nikada ne nosi kravatu?

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Cipras nikada ne nosi kravatu?

Premijer Grčke Aleksis Cipras u poseti je Moskvi, a ta se poseta unapred vidi kao način da se zatvori teško poglavlje u odnosima dve zemlje.

Postoji, međutim, mogućnost i da tokom posete bude prekšeno jedno obećanje.

Cipras je, naime, poznat između ostalog po tome što nikada ne nosi kravatu, pa je tako i danas u Kremlj na susret sa ruskim liderom Vladimirom Putinom došao bez kravate.

Grčki premijer je ranije u više navrata objašnjavao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ne nosi kravatu jer ga petlja podseća na omču koja "steže grlo" grčkom narodu, ali je rekao i da će se to promeniti kada Grčka doživi ekonomski preporod.

Međutim, on se danas, posle sastanka s Putinom, na konferenciji za novinare, obratio svom domaćinu rečima: "Naravno, ako od Putina dobijem takav poklon, možda ću ga sledeći put staviti".

"Dogovoreno", uzvratio je Putin, a preneo Tass.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Moskva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.