Zaev uveren da će većina građana zaokružiti “da”

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev uveren da će većina građana zaokružiti “da”

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je nakon glasanja na savetodavnom referendumu o sporazumu s Grčkom, da je uveren da će velika većina građana podržati promenu imena države, što će joj omogućiti pristupanje NATO-u i otvaranje pristupnih pregovora sa EU.

"Verujem da će ogromna većina to podržati jer je više od 80 odsto naših građana za Evropsku uniju i NATO", rekao je Zaev >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novinarima u svom rodnom gradu Strumici na jugu Makedonije.

On je pozvao građane da u što većem broju izađu na referendum.

Prema podacima Državne izborne komisije, izlaznost do 9 sati bila je 2,5 odsto.

Makedonski građani danas se na referendumu izjašnjavaju o tome podržavaju li Prespanski sporazum između Skoplja i Atine o promeni imena Makedonije, koja bi se, ako referendum uspe, ubuduće zvala Severna Makedonija.

Referendum je ključni korak za ukidanje grčke blokade makedonskog ulaska u NATO i EU.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zaev uveren da će većina građana zaokružiti “da”

Izvor: Danas, 30.Sep.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je nakon glasanja na savetodavnom referendumu o sporazumu s Grčkom, da je uveren da će velika većina građana podržati promenu imena države, što će joj omogućiti pristupanje NATO-u i otvaranje pristupnih pregovora sa EU. Članak Zaev uveren da će većina...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.