Zaev: Gradjani poručili da se prihvata Dogovor sa Grčkom

Izvor: Beta, 30.Sep.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Gradjani poručili da se prihvata Dogovor sa Grčkom

Premijer Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da su gradjani na referendumu poručili da treba da se prihvati Dogovor sa Grčkom i da zemlja postane članica EU i NATO.Na konferenciji za novinare on je pozvao sve poslanike u makedonskom parlamentu, bez obzira kojoj stranci pripadaju, da nacionalne interese stave iznad partijskih i da podrže ustavne promene.Premijer Makedonije je rekao da zna da je za ustavnu promenu imena države potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika i da ostavlja nekoliko dana da se vidi da li može da se postigne, a ako se ne uspe u tome odmah će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori."Napravićemo uvid u parlamentu da se vidi da li ima dvotrćinske većine, a ako ima počinju ustavne izmene. Ako nema ide se brzo na prevremene izbore, najverovatnije krajem novembra. To je važno da bi se poštovali rokovi iz Dogovora sa Grčkom", rekao je Zaev.Referendumska koalicija oko vladajućih SDSM i DUI trenutno ima podršku od 71 poslanika.Kako je istakao Zaev, evropska Makedonija dobila je više glasova za od bilo kojeg pobednika na bilo kojim parlamentarnim izborima u samostalnoj Makedoniji."Na referendumu je glasalo više od 600.000 a od njih više od 90 odsto je glasalo za i poručili ...
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija,   NATO

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev: Građani za dogovor sa Grčkom

Izvor: Danas, 01.Okt.2018, 01:32

Premijer Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da su građani na referendumu poručili da treba da se prihvati dogovor sa Grčkom i da zemlja postane članica EU i NATO. Članak Zaev: Građani za dogovor sa Grčkom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.