ZAHTEV GRČKE Ko ne primi izbeglice, treba da dobije SANKCIJE

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHTEV GRČKE "Ko ne primi izbeglice, treba da dobije SANKCIJE"

Grčka insistira da evropski lideri na sastanku u Briselu donesu odluku o sankcijama za one članice EU koje unilaterlno odluče da onemoguće ulazak izbeglicama.

Zamenik grčkog ministra odbrane Dimitris Vicas, koji predvodi tim zadužen za rešavanje problema izbeglica, izjavio je danas da Evropa ne treba u sebi da ima "države tvrđave", prenosi AP.

Atina je u više navrata kritikovala Austriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog ograničavanja broja migranta kojima dozvoljava ulazak u zemlju, što je izazvalo domino efekat na Balkanu i "zarobilo" gotovo 46.000 migranta u Grčkoj.

To uključuje i 14.000 ljudi u šatorskom naselju na prelazu u Idomeniju na granici Grčke i Makedonije.

Grčke vlasti pokušavaju da ubede te ljude da pređu u organizovani smeštaj na drugim mestima, ali isključuju mogućnost upotrebe sile da bi evakuisali kamp.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.