Izvor: B92, 18.Mar.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna aktivnost Turske brine Grčku

Atina -- Nedavna turska vojna aktivnost u Egejskom moru razlog je za zabrinutost i očekuje se odgovor turskog ministarstva spoljnih poslova, kažu u grčkom MIP-u.

"Aktivnost koja je primećena, pretežno na moru, definitivno predstavlja razlog za zabrinutost. Tim povodom oglasili su se ministar odbrane i zamenik ministra odbrane", rekao na konferenciji za novinare portparol grčkog ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao da će zamenik ministra posetiti Ankaru najverovatnije pre kraja marta.

Portparol je, međutim, istakao da "treba gledati suštinu i prevazići spoljašnji utisak...u trenutku kada su u toku napori za poboljšanje odnosa dve države".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Turska vojna aktivnost u Egeju razlog za zabrinutost

Izvor: Kurir, 18.Mar.2010

ATINA, 18. marta (Tanjug) - Nedavna turska vojna aktivnost u Egejskom moru predstavlja "razlog za zabrinutost" i to pitanje je postavljeno turskom ministarstvu spoljnih poslova, saopštio je danas portparol grčkog ministarstva. "Aktivnost koja je primećena, pretežno na moru, definitivno predstavlja...

Nastavak na Kurir...

Pretnje Erdogana podsećaju na stanje iz 1915.

Izvor: Glas javnosti, 19.Mar.2010, 07:21

JEREVAN - Jermenija je uporedila pretnje turskog premijera Redžepea Tajipa Erdogana da će proterati oko 100.000 jermenskih imigranata sa izjavama koje su prethodile masovnim ubistvima Jermena u Otomanskom carstvu tokom Prvog svetskog rata...Ministar spoljnih poslova Jermenije Edvard Nalbandian izjavio...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.