Video sastanak kvadrilaterale - Srbiju predstavlja Vučić

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 12:37

Video sastanak kvadrilaterale - Srbiju predstavlja Vučić

Beograd -- Video sastanak četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija, u toku je, a Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

Tema sastanka Visokog saveta za saradnju kvadrilaterale je situacija izazvana pandemijom Kovida 19 i pitanje kako otvoriti granice između četiri zemlje i spasiti ekonomiju, uz garantovanje bezbednosti svim građanima.

Na sastanku učestvuju i premijeri Grčke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bugarske i Rumunije, Kirijakos Micotakis, Bojko Borisov i Ludovik Orban.

Predsednik Srbije juče je, uoči sastanka, telefonom razgovarao s premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, a saglasili su se da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granica jedan od ključnih elemenata za podsticanje poslovnih aktivnosti, posebno u oblasti turizma posle dužeg prekida rada zbog korona virusa.

S tim u vezi, posebno su insistirali na tome da je neophodno obezbediti primenu odgovarajućih antiepidemioloških mera, kako bi bila osigurana zaštita zdravlja građana i sprečeno dalje širenje zarazne bolesti.

Na prethodnim sastancima predstavnika četiri zemlje dominirale su teme Evropske unije i ekonomske saradnje i infrastrukturnog povezivanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.