Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2023, 09:19

Vatrogasci iz Niša gasiće požar u Grčkoj

NIŠ

 Vatrogasci iz Niša, Beograda, Novog Sada, Pančeva i Kragujevca krenuli su put Grčke kako bi pomogli kolegama da savladaju vatrenu stihiju koja je zahvatila delove ove zemlje a sa kojom se oni danima bore. Put Grčke krenulo je 36 vatrogasaca i dva člana medicinskog tima sa 14 vozila. Ispratio ih  v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

       „ Ispraćam vas i sa osećajem ponosa jer znam da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ćete vašim radom, hrabrošću,  vašom obučenoščenošću  da obasjate zastavu naše zemlje koju nosite na vašim uniformama.   Hvala vam i  za ono što svakog dana radite za naše građane i činite ponosnim Upravu za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.  Vaša bezbednost je maksimalni prioritet, molim vas maksimalno se čuvajte i čuvajte jedan drugog“, kazao je na ispraćaju vatrogasca iz Niša  Čaušić i dodao da misiju na koju odlaze uspešno okončaju i da ih, kada se vrate dočemao kao heroje jer oni to i jesu.

       Srpski avtrogasci u Grčku odlaze  na osnovu dogovora predsednika Vučića i premijera Micotakisa.

      „Ispraćamo naše vatrogasce za Grčku koji nose sa sobom sve što je potrebno, čak i šatore kako bi svoj posao obavljali bez da opretećuju domaćime. Naši vatrogasci spasioci jesu naši heroji, ponos sektora za vanredne situacije i MUP –a  ali i naše zemlje.Ja sam siguran da će oni da osvetlaju obraz našoj zemlji na način kako su to radili tokom prethodnih misija međunarodnog karaktera“, rekao je Čaušić.

      Vatrogacsi iz Niša biće smešetni u okolini Soluna odakle će biti raspoređeni na prostoru Grčke gde je njihova pomoć najpotrebnija. Kolegam iz Grške ponuđene su i helikopteri za gašanje požar. Za sada su poslata 14 vozila, kamiona, terenskih vozila i jedan kvad za posebno teško pristupačne terene.

Sa vatrogascima je i sanitetski tim koji će biti na raspolaganju stanovništvu Grčke za slučaj povređivanja. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Grčka,   Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.