Portparol grčkih neonacista se ne kaje što je ošamario poslanicu

Izvor: Blic, 09.Jun.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol grčkih neonacista se ne kaje što je ošamario poslanicu

Portparol grčke ekstremne desničarske partije Zlatna zora (Hrisi avgi) Ilias Kasidiaris, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog napada na dve koleginice iz levičarskih partija, izjavio je danas da se ne kaje zbog svojih postupaka. Događaji su bili "namešteni, isključivi cilj im je bio da izazovu moj ekstremni odgovor", naveo je Kasidiaris na sajtu te stranke, preneo je AFP.

Kasidiaris je šokirao grčku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnost, kada je u televizijskoj emisiji koja je emitovana uživo u četvrtak ujutru, napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu levičarske partije Siriza.

Tužilaštvo u Atini je izdalo nalog za njegovo hapšenje, ali je on od tada u bekstvu.

Kasidiaris je u današnjem obraćanju rekao da će lično da ode u tužilaštvo kako bi tužio odgovorne za "nezakonite akcije" protiv njega u protekla dva dana.

Kasidiaris je, takođe, navodno umešan u jednu oružanu pljačku 2007 i u ponedeljak je zakazano ročište u tom slučaju, posle prošlonedeljnog odlaganja.

Upravo je optužba Rene Duru, iz levičarske partije Siriza, da je umešan u tu pljačku i da njegova partija vraća Grčku pet vekova unazad, isprovocirala

Kasidiarisa tokom emisije na televiziji "Antena", pa je koleginicu polio vodom.

Bivši poslanik Komunističke partije Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.

Povezane vesti: Portparol grčkih neonacista šamarao poslanicu u TV emisiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne kaje se zbog šamaranja u emisiji

Izvor: Mondo, 09.Jun.2012

Portparol grčke ekstremne desničarske partije Zlatna zora Ilias Kasidiaris, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog napada na dve koleginice iz levičarskih partija, izjavio je danas da se ne kaje zbog svojih postupaka.

Nastavak na Mondo...

Grčki poslanik se ne kaje zbog šamaranja koleginice

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2012

ATINA - Portparol grčke ekstremne desničarske partije Zlatna zora (Hrisi avgi) Ilias Kasidiaris, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog napada na dvije koleginice iz ljevičarskih partija, izjavio je danas da se ne kaje zbog svojih postupaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.