Uslovna kazna za upad u Ambasadu Srbije u Atini

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovna kazna za upad u Ambasadu Srbije u Atini

Muškarac koji je u novembru prošle godine naoružan noževima upao u srpsku ambasadu u prestonici Grčke osuđen je na uslovnu kaznu, saznaje RTS.
Sud u Atini osudio je Boška Jančića na 10 meseci zatvora, uslovno na tri godine.

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu za RTS da Jančić nije prisustvovao suđenju, a da je ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od suda zatražila presudu koja je donesena pre dva dana.
Incident se dogodio krajem novembra, kada je, kako su izvestili lokalni mediji, srpski državljanin naoružan noževima preskočio ogradu i upao na posed Ambasade Srbije u Atini.
Uz pozvike da Kosovo pripada Srbiji, ovaj 23-godišnjak je ispred zgrade ambasade ostavio kanister sa naftom i tražio da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ambasadorom Dušanom Spasojevićem.
Iako je bilo navoda da je mladić to učinio pod dejstvom alkohola, grčki mediji javili su da je reč o osobi lošeg psihičkog stanja.
U incidentu nije bilo povređenih.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.