U Grčkoj na moru, očekujte i ovo

Izvor: Mondo, 28.Jun.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj na moru, očekujte i ovo

Grčka kriza vidljiva je ove sezone i u turističkim mestima: neuređeni parkovi i plaže, zapušteni objekti, ali i više cene.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

  U Asprovalti, čije je plaže Evropska unija obeležila plavim zastavicama, kao najlepše i najurednije, tuševi na plaži su zarđali i neofarbani, kao i ljuljaške i klackalice na dečijim igralištima.

Nepokošena trava, brojni grafiti, pokvarene fontane, samo su deo slike ovog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Grčke.

Da im nije lako, gvore i na desetine tabli u Asprovalti i susednim mestima do Stavrosa: Nea i Vrasna, na kojima se oglašava prodaja placeva, gotovo uz samo more, započetih i napuštenih objekata, od kojih su neki hotelskog tipa.

Prodaja je oglašena na grčkom, ali i na lošem srpskom jeziku.

Gostiju iz Srbije ovde je trenutno najviše, dolaze autobusima preko turističkih agencija, ali i automobilima gotovo svih registarskih oznaka od Subotice do Vranja, Leskovca, doduše najviše iz Beograda i Niša.

Srbi ovde ostavljaju značajna sredstva, oni koji su, kako su rekli Tanjugu, ovde česti gosti, tvrde da su cene u Grčkoj, vanpansionske, ove godine oko 50 odsto veće nego lane. Grčki ugostitelji ovu tvrdnju Srba ne potvrđuju, ali i ne negiraju. Kažu da su "Srbi nekada mnogo više trošili i ostvljali para nego sada".

Uz Srbe ovde ima, ali mnogo manje, Bugara i Makedonaca, a tek poneki automobil sa registarskim oznakama Austrije, Nemačke i Rumunije.

U Asprovlati kafa košta 2,5 evra, koliko i sladoled i zamrzivača. Populrani giros je 2,60 evra, sokovi od tri do četiri evra, lubenice 0,40 evra, breskve jedan evro.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.