Turisti zarobljeni u Grčkoj: A evo i zbog čega!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti zarobljeni u Grčkoj: A evo i zbog čega!

Štrajk zaposlenih na trajektima

Na hiljade turista zarobljeno je na grčkim ostrvima zbog štrajka radnika zaposlenih na trajektima koji traže veće plate.

Pročitajte i:

Članovi najuticajnijeg sindikata PNO sastaće se kasnije danas da bi odlučili da li će produžiti jednodnevni štrajk, koji bi trebalo da bude okončan sutra ujutru.

Kompanije koje se bave prevozom trajektima saopštile su da će se štrajk odraziti na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 180.000 ljudi koji su kupli karte za ili sa ostrva, koje uključuju mnoge popularne destinacije poput Mikonosa, Santorinija i Krita.

Sindikati traže pet procenata povećanja plate nakon osmogodišnjeg zamrzavanja zbog ekonomske krize u zemlji, dok poslodavci nude povećanje od jednog procenta.

Mnoga ostrva nisu povezana aviosaobraćajem sa ostatkom zemlje.

Turizam je ključna privredna grana u Grčkoj, a ove godine se očekuje rekordna poseta turista.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.