Tri bombaška napada u Grčkoj: Uhapšeno šest osoba

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 00:07

Tri bombaška napada u Grčkoj: Uhapšeno šest osoba

Antiterorističke jedinice u Grčkoj uhapsile su šest osoba nakon policijske operacije u Atini.

Operacija je u vezi sa terorističkom grupom koja je preuzela odgovornost za tri bombaška napada i pretila sudijama, prenosi grčki javni servis ERT.

Pored šestorice uhapšenih, među kojima su dva aktivna vojnika, u bombaške napade koji su predmet istrage, navodno su umešane još četiri osobe koje se nalaze u zatvorima zbog drugih krivičnih dela.

Svih 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenih suočavaju se sa optužbama, uključujući članstvo u terorističkoj organizaciji, pokušaj ubistva i kršenje zakona o oružju i eksplozivima.

U velikoj akciji policija je pretresla deset kuća i zaplenila oružje, eksploziv, metke, kao i mobilne telefone i kompjutere.

Policijsko odeljenje za borbu protiv terorizma izvršilo je danas racije u različitim delovima Atine u vezi sa napadima koje su izveli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je ranije ovog meseca poslat tužiocu Apelacionog suda u Solunu.

Nepoznata anarhistička grupa pod nazivom "Armed Response" preuzela je ranije odgovornost putem internet objave i dodala da će pojačati napade na pravosuđe u znak solidarnosti sa zatvorenim kolegama militantima.

Grupa "Simpraki Ekdikisis" (Zavera osvete) preuzela je odgovornost za tri terorističke akcije, uključujući bombaški napad na automobil zatvorskog službenika u Hajdariju u julu 2023, bombaški napad na građevinsku kompaniju u Kifisiji u novembru 2023. i eksploziju bombe u zgradi Narodne banke u Petraloni 25. januara ove godine.

Grčka antiteroristička policija izvršila je danas racije i hapšenja u vezi sa napadima koje su preuzeli ekstremisti krajnje levice, uključujući paket bombe koji je poštom poslat višem sudiji, rekli su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.